Zorg in Huize Rosa

Huize Rosa

Huize Rosa heeft 93 appartementen voor zorg met verblijf: 55 in de woontoren en 39 in de woongroepen. In de woontoren wonen ouderen met vooral lichamelijke beperkingen (indicatie ZZP 4, ZZP 6 of ZZP 8). In de woongroepen wordt zorg geleverd aan bewoners met dementie (indicatie ZZP 5 of ZZP 7). De ouderen ontvangen in Huize Rosa de nodige zorg en begeleiding, afgestemd op de persoonlijke behoefte, en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die het zorgcentrum te bieden heeft. Onze medewerkers helpen met de dagelijkse verzorging en bezigheden als een oudere dat zelf (tijdelijk) niet kan. We bespreken met regelmaat hoe de oudere wil wonen en leven en luisteren daarbij aandachtig naar de wensen en verwachtingen. Indien gewenst betrekken we hierbij de verschillende diensten van Huize Rosa.

Wonen in de woontoren

Medicatie

De appartementen van de woontoren zijn verdeeld over 6 verdiepingen. Een appartement is 45 m² groot en bestaat uit een royale woonkamer van 24 m², een slaapkamer van 13 m² en een ruime badkamer van 7,2 m². De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een indicatie voor zorg met verblijf; zij betalen een wettelijk verplichte eigen bijdrage. Bewoners krijgen de nodige zorg en hulp in hun appartement. Zij kunnen in huis medebewoners en anderen ontmoeten door bij voorbeeld in het Rosarium de maaltijd te gebruiken of er wat te drinken. Ook hebben zij de keus om aan allerlei activiteiten en vieringen mee te doen.

Wonen in de woongroepen

Tafel dekken in de huiskamer

Er zijn 6 woongroepen en iedere woongroep bestaat uit een huiskamer voor gemeenschappelijk gebruik met 6 of 7 slaapkamers, gelegen aan een van de rest van het gebouw met deuren afgesloten gang. Een slaapkamer van een woongroep bestaat uit een zit-slaapkamer van 17,5 m² en een badkamer met toilet. Iedere woongroep heeft een ruim balkon en kijkt uit op de tuin. Op de woongroepen krijgen de bewoners 7 dagen per week van 's ochtends vroeg tot in de avond extra aandacht en begeleiding in een beschermde omgeving en huiselijke sfeer. Zij eten in principe samen in de huiskamer en doen mee aan activiteiten in de groep, in huis, of er wordt individueel iets met hen ondernomen. Familie en vrienden zijn er meer dan welkom.