29 jun 2021

Actueel coronanieuws

Bezoekersregeling met ingang van dinsdag 29 juni 2021

Bezoek hoeft zich niet meer te registreren bij de receptie.

Wij vragen de bezoekers een chirurgisch mondmasker type 2 te dragen, als zij de afstand van 1.5m niet kunnen waarborgen. Wij stellen deze beschikbaar bij binnenkomst. Stoffen en of eigen gemaakte maskers of faceshields zijn dan niet toegestaan. Goed om te weten, indien het juiste mondmasker wordt gebruikt en dit ook juist wordt gebruikt, kan preventieve quarantaine van bewoners worden voorkomen.

De nieuwe bezoekers richtlijn voor verpleeghuizen van de Rijksoverheid stelt dat er geen maximum op het aantal bezoekers is. Let wel de 1.5m maatregel blijft van kracht. De bewoners van de woongroepen mogen daarom maximaal 2 bezoekers tegelijk op hun kamer ontvangen. Kinderen t/m 12 jaar tellen daarbij niet mee. Bezoek in de gezamenlijke huiskamers van de woongroepen is weer mogelijk, ook hier is de 1.5m erg belangrijk. Wij blijven alert op mogelijke onrust van de bewoners van de woongroepen en vragen bezoek dan ook aanwijzingen van personeel op te volgen.

 

Uitbraak?
Zolang Huize Rosa geen besmettingen met het coronavirus onder bewoners heeft, blijft iedereen welkom en werken we stapsgewijs aan het uitbreiden van activiteiten, gezamenlijke maaltijden en vieringen in de kapel. Mochten er wel besmettingen onder bewoners komen, dan kan dit consequenties hebben voor de bezoekregeling. De direct betrokkenen worden hierover meteen geïnformeerd en dankzij de eerder ingevulde bezoekerspassen kan snel contactonderzoek plaatsvinden. Natuurlijk hopen we dat dit niet gebeurt en als iedereen zich aan de afspraken houdt blijven de risico’s beperkt.

Meer informatie
Voor vragen of bij twijfel of het wijs is om Huize Rosa te bezoeken, kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen in de week te bereiken op telefoonnummer 024-3710 300; van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur. De volledige bezoekersregeling vindt u onderaan deze pagina.

Voor een foto-impressie van Huize Rosa ten tijde van de coronacrisis, klikt u hier.

i q d

Deel dit bericht via: