1 jul 2020

Actueel coronanieuws

Raambezoek

Bezoek welkom

Sinds 1 juli is alle bezoek van harte welkom bij Huize Rosa. De enige restrictie is dat een bewoner maximaal 2 bezoekers tegelijk mag ontvangen. Een afspraak maken of bezoekmoment reserveren is niet nodig. Wel moet de bezoeker bij binnenkomst een bezoekerspas met contactinformatie en een gezondheidsverklaring invullen om toegang te krijgen tot het gebouw. Daarnaast worden bezoekers geacht de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Wie klachten heeft, zoals verkoudheid, is tijdelijk niet welkom.

Ontmoeting
In het zorgcentrum laten we de strikte scheiding tussen woongroepen en woontoren los, zoals die medio maart ingevoerd was. Dat betekent dat bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zich weer onder elkaar kunnen mengen in het Rosarium, de Dominicuskapel en de activiteitenruimte. Uiteraard met inachtneming van de algemene hygiënemaatregelen en 1,5 meter afstand waar mogelijk. Maar toch, het betekent wel dat er meer ruimte komt voor ontmoeting en ontspanning in huis en het activiteitenprogramma kan weer wat verder uitgebreid worden.

Uitbraak?
Zolang Huize Rosa geen besmettingen met het coronavirus onder bewoners heeft, blijft iedereen welkom en werken we stapsgewijs aan het uitbreiden van activiteiten, gezamenlijke maaltijden en vieringen in de kapel. Mochten er wel besmettingen onder bewoners komen, dan kan dit consequenties hebben voor de bezoekregeling. De direct betrokkenen worden hierover meteen geïnformeerd en dankzij de eerder ingevulde bezoekerspassen kan snel contactonderzoek plaatsvinden. Natuurlijk hopen we dat dit niet gebeurt en als iedereen zich aan de afspraken houdt blijven de risico’s beperkt.

Meer informatie
Voor vragen of bij twijfel of het wijs is om Huize Rosa te bezoeken, kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn 7 dagen in de week te bereiken op telefoonnummer 024-3710 300; van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 16.00 uur. De volledige bezoekersregeling vindt u onderaan deze pagina.

Voor een foto-impressie van Huize Rosa ten tijde van de coronacrisis, klikt u hier.

i q d

Deel dit bericht via: