10 feb 2021

Beeldbellen in de thuiszorg mogelijk gemaakt door Subsidie

Thuiszorg SET

De Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) COVID is een subsidieregeling voor zorgaanbieders om bestaande eHealth toepassingen te kunnen invoeren of opschalen in de coronatijd. Huize Rosa heeft deze subsidie vorig jaar aangevraagd en gekregen. Dit met als doel om cliënten te kunnen blijven voorzien van zorg op afstand, maar ook om beeldbellen in te zetten voor onze cliënten, om eenzaamheid tegen te gaan tijdens deze Pandemie (COVID-19). 

De voorbereidingen 
Vanaf september vorig jaar is er een team bezig met de implementatie van het beeldbellen in de thuiszorg. Er is eerst een oriëntatie gedaan. Deze oriëntatie bestond bijvoorbeeld uit de vragen: welke cliënten/mantelzorgers zijn geschikt voor deze toepassing en wat is hun behoefte? Welke mogelijke aanbieders van beeldbellen zijn er?, hoe staat het met de privacy?, en wat is het best passend in de Thuiszorg van Huize Rosa. 

Vervolgens is in het laatste kwartaal van vorig jaar onze ICT leverancier bezig geweest met de hardware en software aanschaf voor dit traject. De implementatie; bestaande uit het testen, finetunen in het team thuiszorg met bijbehorende uitleg, volgde daarna.  Tot slot is de applicatie MS Teams bookings geïntegreerd in onze website en hebben cliënten van de thuiszorg hiervoor een instructie ontvangen.

Neem is een kijkje 
Klik hier om is een kijkje te nemen op onze website. Onderaan deze pagina ziet u de inleiding van het beeldbellen. Je kunt als cliënt nu bijvoorbeeld via het planprogramma een afspraak inplannen om beeld te bellen en er is de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met de cliënt-contactpersoon of een wijkverpleegkundige op een tijdstip dat past. Klik hier als u direct naar het planprogramma wilt. Probeer het zeker een keer uit en laat ons weten wat u ervan vindt! 

i q d

Deel dit bericht via: