24 dec 2019

Bewoners zingen kerstliederen

Maandag 23 december vond in de Dominicuskapel een bijzondere uitvoering plaats van kerstliederen gezongen door bewoners van de woongroepen. Vanaf oktober hebben ze gerepeteerd voor dit optreden en dat was te horen, te zien en in de sfeer te voelen.

Vreugde
In de kapel zaten veel bezoekers die allemaal meezongen, van Gloria in Excelsis Deo tot Jingle Bells. De koorleden hadden allemaal mooie rode en zwarte kleding aan en een corsage op de borst gespeld. Ze zongen goed en mochten veel applaus en zelfs een persoonlijk lied ontvangen. 'Ouderdom komt met gebreken', zegt het spreekwoord, maar tijdens het optreden was daar even geen sprake van. Het was fijn om de koorleden te zien stralen en applaus te zien ontvangen, dat geeft vreugde aan hen zelf en aan allen die bij hen betrokken zijn.

Saamhorigheid
Binnen Huize Rosa had iedereen zijn steentje bijgedragen om dit optreden mogelijk te maken. Het pastoraat door het beschikbaar stellen van de kapel, de verzorging door het halen en brengen en het mooi aankleden van de bewoners inclusief corsages, de activiteitenbegeleiding voor de organisatie en het samen met de keuken verzorgen van de koek en zopie na afloop in het Rosarium.

Een bijzonder woord van dank aan het adres van muziektherapeute Ilse Tummers en activiteitenbegeleidster Hanneke van der Made is wel op zijn plaats; de warme en betrokken manier waarmee zij dit tot stand hebben gebracht verdient alle lof. Zij wisten van die middag in de kapel een verbindend en hartverwarmend samenzijn voor alle aanwezigen te maken.
Als dat geen kerst is, dan weten wij het ook niet meer.

i q d

Deel dit bericht via: