24 mrt 2020

De deuren zijn dicht, en nu?

De deuren van Huize Rosa zijn sinds vrijdag 20 maart gesloten voor bezoek. Een onwerkelijke ervaring, waar bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers nog niet aan gewend zijn. We kijken van dag tot dag hoe het gaat en sturen zo nodig bij.

Aandacht
De 96 bewoners van ons zorgcentrum verblijven het grootste deel van de dag op hun appartement of woongroep, maar dat wil niet zeggen dat onze aandacht voor hen is verslapt. Integendeel. Medewerkers nemen de tijd voor een praatje als ze bij bewoners zijn voor zorgverlening, maaltijden of schoonmaak. Het activiteitenteam probeert om zoveel mogelijk een-op-een contact met bewoners te onderhouden en zal dat voorlopig ook in de weekenden gaan doen.
De keuken verzorgt niet alleen de maaltijden die op de appartementen of woongroep worden genuttigd, ze komen ook langs met extraatjes zoals een gebakje of een snack uit de frituur. De bewoners genieten ervan.

Contact met familie
In tijden van crisis heeft iedereen behoefte aan contact met naasten, zo ook onze bewoners. We hebben hard gewerkt aan het mogelijk maken van beeldbellen met familie en kennissen. De aanschaf van tablets en het installeren en invoeren van de benodigde gegevens is goeddeels klaar en er wordt al door enkele bewoners gebruik van gemaakt. Andere manieren van contact onderhouden worden nog verkend en we hopen hier snel duidelijkheid over te kunnen geven.

Meeleven
We merken dat veel mensen en bedrijven met ons meeleven. Het voorterrein en de parkeerplaats zijn versierd met kleurige krijttekeningen en dat bracht een bewoonster tot tranen. “Jullie maken mijn hele dag goed”, liet ze telefonisch weten aan de familieleden die zo creatief bezig waren geweest. En er waren meer hartverwarmende initiatieven. Een krantje van buurtkinderen, chrysanten en Kaapse viooltjes van kwekerijen, mailberichtjes, kaartjes en geknutselde bloemen van een kinderdagverblijf, het is allemaal fantastisch. Bewoners voelen zich hierdoor gezien en medewerkers voelen zich gesteund. Hartelijk dank daarvoor. Voorlopig zit er niets anders op dan berusten in de gegeven situatie en er samen het beste van maken. 

i q d

Deel dit bericht via: