16 dec 2019

E-learning van start

Elseriet is aan het oefenen

Gewapend met feestelijke chocolaatjes-met-muisjes trokken medewerkers van Personeel en Opleidingen maandag 16 december het huis in om collega’s op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het nieuwe E-learning systeem. “We zijn erg blij dat we E-learning aan kunnen bieden”, aldus personeelsadviseur Leo van Olderen. “E-learning kan een belangrijke bijdrage leveren aan de professionaliteit, kwaliteit en bekwaamheid van  medewerkers.” De eerste reacties van de medewerkers zijn erg positief en de meeste medewerkers gaan direct met het systeem aan de slag om hun kennis te testen.

Oefenen
Verzorgende IG Elseriet Beld neemt de proef op de som en gaat aan de slag met het onderwerp handhygiëne. “Het is best leuk om te doen”, zegt Elseriet terwijl ze de ene na de andere vraag goed beantwoordt. De uitleg in tekst, afbeeldingen en filmpjes ondersteunt haar daarbij. En wanneer het toch een keertje fout gaat, blijkt ze niet voor één gat te vangen. “Naar mijn idee is deze vraag op verschillende manieren uit te leggen en is mijn antwoord ook goed”, vindt ze. Via de feedbackmodule in het programma geeft ze dat meteen door aan leverancier Infolearn.

Groeien
De komende twee maanden kunnen alle medewerkers – van keuken en huishouding tot zorg en kantoor – experimenteren met twee zogenaamde leerpaden, te weten handhygiëne en dementie. Op 20 februari komen er meer leerpaden in de  bibliotheek beschikbaar. Daar zitten leerpaden voor verpleegtechnische handelingen in, maar ook verschillende ziektebeelden. Het streven is om in de zomer van 2020 ook de leerpaden zoals de  HACCP voor de keuken beschikbaar te stellen. Uiteindelijk moet E-learning binnen Huize Rosa uitgroeien tot een volwaardig instrument ter ondersteuning van de lerende organisatie.

i q d

Deel dit bericht via: