18 dec 2019

Hallo Heseveld

Mw. Las in gesprek met kunstenares Inge Leuverink

Enkele bewoners van Huize Rosa hebben meegedaan aan kunstproject ‘Hallo Heseveld’. Onder leiding van kunstenares Inge Leuverink gingen ze aan de slag met een 3D-pen en schilderden ze bloemen, vlinders en voor Huize Rosa kenmerkende fakkels. Samen met de bijdragen van andere wijkbewoners zijn de kunstwerkjes samengevoegd tot één groot kunstwerk wat teruggegeven wordt aan de wijk.

Vloeibaar plastic
Voor de meeste bewoners was het werken met een 3D-pen een nieuwe ervaring en studenten hielpen hen daarbij. Het gaat in feite om een warme pen waar vloeibaar plastic uitkomt. Dit plastic is heet als het de pen verlaat, maar wordt door afkoeling snel hard. Hierdoor is het mogelijk om in 3D te schilderen. Dat je nooit te oud bent om iets nieuws te leren bewees mevrouw Las (foto) wel. Met haar ruim 100 jaren is zij de oudste bewoner van Huize Rosa en prima in staat om in 3D iets moois te maken.

Allesbinder
‘Hallo Heseveld’ is een project van Allesbinder. Dit is een leergemeenschap van de Hogeschool Arnhem Nijmegen waarbij studenten van verschillende opleidingen samen werken aan projecten die de sociale leefbaarheid in een wijk vergroten. Kunst is een goede middel om dat te bereiken en zo werd kunstenares Inge Leuverink benaderd. Zij zag mogelijkheden om mensen te verbinden door samen een kunstwerk te maken waarin iedereen zich kan herkennen.

On tour
De komende maanden gaat het kunstwerk ‘on tour’ en wordt het geëxposeerd op plekken waar de makers eraan gewerkt hebben, zoals bij de Zonnewende en Heseweide. Van 27 februari tot en met 9 april 2020 is het kunstwerk in Huize Rosa te bewonderen. Alle wijkbewoners ontvangen een ansichtkaart van het kunstwerk met daarop de exacte data en locaties waar het te bezichtigen is.

i q d

Deel dit bericht via: