23 dec 2019

Hartverwarmende kerstkaarten

Kerstkaart met rendieren in een hart erop

Vrijdag 20 december kwam de redactie van nieuwsplatform Indebuurt-Nijmegen langs om 655 kerstkaarten voor de bewoners van Huize Rosa te bezorgen. Zoveel kerstkaarten op één dag, dat maakten we in Huize Rosa niet eerder mee. De bewoners waren enorm verrast en zijn al dagenlang druk met het lezen en bespreken van de kerstkaarten met elkaar.

Warm huis
Huize Rosa is een kleinschalig zorgcentrum. Door die kleine schaal heerst er een huiselijke sfeer en kennen de mensen elkaar. Dat geldt niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de familie, medewerkers en vrijwilligers. “We doen er alles aan om iedereen fijne feestdagen te bezorgen”, aldus dagbestedingscoach Bianca Kumral. “Het huis is versierd, de keuken zet allerlei lekkers op tafel, er zijn veel kerstactiviteiten en in de Dominicuskapel vinden bijzondere vieringen plaats. Deze kerstkaartenactie voegt hier extra kleur aan toe.”

Allemaal bijzonder
De bewoners zijn geroerd door de mooie kaarten en woorden en de moeite die er door ‘wildvreemden’ in is gestopt. “Hoe kan ik de afzender bedanken?”, vroeg een bewoonster van de woontoren. Tja, dat is een goede vraag. Hetzelfde geldt voor de zelfgemaakte kaarten die we van leerlingen van de Zonnewende, Lanteerne en het Canisiuscollege kregen. En voor de mooie kaarten die we via het Nationaal Ouderenfonds mochten ontvangen, we waarderen dit zeer.

Namens de bewoners van Huize Rosa heel hartelijk dank voor de mooie kaarten en hartverwarmende wensen. Fijne feestdagen gewenst!

i q d

Deel dit bericht via: