10 feb 2021

Het vaccineren is begonnen!

Vaccinatie Mw. van der Geld

Op 29 januari was het zover. In Huize Rosa zijn alle bewoners die wilden en mochten, gevaccineerd met een eerste prik van het Pfizer-vaccin. Dat waren 90 van de 95 bewoners. Dus ook de bewoners met een eigen huisarts.  Mevrouw van der Geld was de eerste bewoner, omdat het haar 100e verjaardag was. Het was dus dubbel feest! Ze vond het een mooi cadeau op deze speciale dag. 

Opluchting 
Voor veel bewoners was het een opluchting dat de eerste prik werd gezet. Daarom was het een bijzondere dag. In het Rosarium stond het vaccinatieteam klaar om de bewoners te vaccineren. De positieve energie was in de voorbereidingsweken voelbaar bij de medewerkers die hierbij betrokken zijn. Ook op de dag zelf was Iedereen extra gemotiveerd om deze dag te laten slagen. 

Het vaccinatieproces
Volgens een strak schema (nadat de vaccins wat verlaat binnen kwamen) zijn de bewoners om de beurt hun prik komen halen. Gestructureerd werden de lijsten bijgehouden wie gevaccineerd mocht worden, en of iemand extra aandachtspunten of contra-indicaties had. Onze specialist ouderengeneeskunde, Laurence Hettinga zag toe op het gehele vaccinatie proces. Huize Rosa had het aantal vaccins afgepast besteld. De verpakking was een standaard hoeveelheid en daarom wisten we dat we vaccins over zouden houden. Conform de aanbevelingen hebben wij geen vaccin verspild. Daarom konden we deze dag ook de verzorgingshuisbewoners en nog een aantal medewerkers vaccineren.

Flinke uitdaging, maar voldaan gevoel!
Het was een flinke uitdaging in een kort tijdsbestek voor ons zorgcentrum. In totaal 116 vaccinaties in ruim 3 uur tijd. Een logistiek hoogstandje en geweldige samenwerking!  Moe en zeer voldaan ging iedereen die vrijdag  naar huis, zelfs op tijd voor de avondklok. De tweede prik van het Pfizer-vaccin wordt gegeven op 26 februari. Samen tegen Corona en met een kleiner risico op Covid-19 voor Huize Rosa.

i q d

Deel dit bericht via: