31 jan 2019

Huishoudelijke hulp scoort hoge cijfers

Een 8,4 voor Huize Rosa als aanbieder, een 8,5 voor de kwaliteit van de schoonmaak én een 8,9 voor de huishoudelijke hulp zelf. Dat zijn de rapportcijfers die cliënten van Huize Rosa in 2018 geven voor de hulp bij het huishouden die zij krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). En dat maakt Huize Rosa tot de beste aanbieder van deze dienst in Nijmegen!
Wat cliënten vooral waarderen zijn de vaste tijden waarop de hulp komt en dat het ook vrijwel altijd dezelfde, ‘eigen’ hulp is. Daarnaast vinden cliënten het fijn dat in overleg met de hulp afgeweken kan worden van vaste werkzaamheden als dat een keer beter uitkomt.

Meten is weten
Sinds 2016 is de gemeente verantwoordelijk voor het bieden van hulp bij de huishouding aan inwoners die dat nodig hebben. De gemeente koopt hiervoor zorg in bij verschillende aanbieders, waaronder Huize Rosa. Natuurlijk wil de gemeente weten hoe tevreden de cliënten over deze hulp zijn en of er daadwerkelijk goed schoongemaakt wordt. Daartoe laat zij twee keer per jaar een onderzoek uitvoeren onder cliënten. Met interviews wordt de cliënttevredenheid gemeten. Daarnaast wordt de kwaliteit van de schoonmaak gemeten door dagelijkse ruimtes – zoals keuken, badkamer en woonkamer – te inspecteren volgens een vast stramien.

Keer op keer gooit Huize Rosa hoge ogen in deze metingen en dit keer scoren we op alle fronten het beste. Ter vergelijking: de gemiddelde cijfers die in Nijmegen gescoord worden zijn een 6,8 voor de aanbieder, een 7,7 voor de kwaliteit van de schoonmaak en een 8,1 voor de hulp zelf. Uiteraard zijn we trots op onze medewerkers voor het goede werk dat zij doen. En we danken de cliënten die hun waardering hierover in het onderzoek hebben uitgesproken.

Hees en Heseveld
Huize Rosa biedt Hulp bij het Huishouden in de Nijmeegse wijken Hees en Heseveld. Dat kan zowel via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning als op particuliere basis. Voor hulp via de WMO is een indicatie van de gemeente nodig.

 

 

i q d

Deel dit bericht via: