12 mei 2016

Huize Rosa viert de Dag van de Verpleging

Donderdag 12 mei werd in Huize Rosa de Dag van de Verpleging gevierd. Met een speciale viering in de Dominicuskapel, koffie en gebak en een gezamenlijke lunch werden medewerkers en vrijwilligers bedankt voor hun betrokkenheid en inzet voor de bewoners van het zorgcentrum.

Er was bijzondere aandacht voor drie jubilarissen, te beginnen met Jannie de Croon. Jannie begon 25 jaar geleden als verzorgende bij Huize Rosa. Via activiteitenbegeleiding en opnamecoördinatie is ze tegenwoordig actief als zorgbemiddelaar en staat ze geduldig iedereen te woord die vragen heeft over wonen, indicaties, rondleidingen en wat dies meer zij.

Ook Yvonne van Heumen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum bij Huize Rosa. Yvonne werkt in de zorg en is een zeer geliefde EVV-er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). Behalve dat Yvonne zo prettig in de omgang is, is ze ook een harde werker. Ze streeft altijd naar het best mogelijke resultaat en dat wordt zeer gewaardeerd door bewoners en collega’s.

Tot slot zuster Annemaria de Vreede, zij viert dit jaar haar 12,5 jarig jubileum als vrijwilligster bij Huize Rosa. Zuster Annemaria heeft zich op vele manieren dienstbaar gemaakt. En toen in 2003 vanuit de Cliëntraad de suggestie werd gedaan om de receptie tussen 16 en 19 uur te bemensen met vrijwilligers was zij de een van de eersten die zich hiervoor aanmeldde.  Nog steeds zit ze met grote regelmaat achter de receptie en met haar 88 jaar maakt dit haar de oudste actieve vrijwilligster van Huize Rosa. Chapeau voor zuster Annemaria!

De Dag van de Verpleging wordt wereldwijd op 12 mei gevierd. Het is de verjaardag van Florence Nightingale, grondlegster van de verpleging. De dag staat in het teken van de verbetering van zorg en de versterking van de beroepstrots en is dé gelegenheid om dank te zeggen aan allen die actief zijn in de zorg.

i q d

Deel dit bericht via: