17 okt 2016

Keuken van Huize Rosa glansrijk geslaagd voor GGD-audit

Eind september is de keuken van Huize Rosa bezocht door de GGD voor een jaarlijks terugkerende audit. De audit is bedoeld om te toetsen of er gewerkt wordt volgens de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie. En dat was het geval. Uit de audit kwam naar voren dat de keuken van Huize Rosa haar zaken uitstekend op orde heeft!

In de keuken van Huize Rosa worden dagelijks ruim 140 maaltijden gekookt en terug gekoeld en daags erna koud geportioneerd en verwarmd. En dagelijks wordt er verse soep getrokken. Iedere dag komen er zo’n 50 bewoners in het Rosarium –zeg maar, de brasserie van het zorgcentrum - eten. De 39 bewoners van de zes woongroepen krijgen hun maaltijd in de huiskamer van de woongroep. In het nabijgelegen appartementencomplex Catharinahof gebruiken dagelijks zo’n 50 bewoners een maaltijd van Huize Rosa en tot slot wordt een klein aantal tafeltje dekje maaltijden uitgegeven aan bewoners in de buurt.

Volgens de GGD wordt in de keuken van Huize Rosa zichtbaar hard gewerkt om alle processen binnen de gestelde normen uit te voeren en is dit goed gelukt. Verder zijn de registratielijsten prima bijgehouden, alle geopende producten zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum en de handhygiëne is uitstekend te noemen. Alle reden voor complimenten voor de medewerkers van de keuken! De GGD constateerde ook enkele kleine aandachtspunten die te maken hadden met onderhoud, zoals drempels en een kitnaad. Deze puntjes zijn opgenomen in een actieplan.

i q d

Deel dit bericht via: