29 apr 2019

Koe knuffelen

Dhr. Jaspers wilde graag de wei in

Het is misschien geen alledaags uitstapje, maar wat heeft iedereen genoten van het koe knuffelen! Met de Rosabus en twee auto’s vertrok een gezelschap van 11 bewoners en 7 begeleiders op dinsdag 23 april naar zorgboerderij Hof Noord Empe in Voorst.

Na een hartelijke ontvangst door boer Jan begon de middag met koffie en koek. Daarbij werd enthousiast verteld over de gang van zaken op de boerderij. Hof Noord Empe bestaat uit een zorgboerderij die dagbesteding biedt aan kinderen en (jong-)volwassenen. Als hulpboeren voeren zij alle voorkomende taken uit, zoals verzorging van kleinvee en onderhoud van het erf. Daarnaast bestaat Hof Noord Empe ook uit een melkveehouderij. Maar wij kwamen vooral voor het derde onderdeel van de boerderij: het koe knuffelen. En we werden niet teleur gesteld.

Geen enkele moeite was te veel om iedereen de gelegenheid te geven dicht bij de koeien en kalfjes te komen. Voorzichtig in de stal aanraken en aaien kon. Maar midden in de wei tegen de koe aanliggen kon ook. Meneer Jaspers liet zich dat geen twee keer vertellen en wilde de wei in. En dat leverde bovenstaand prachtig plaatje op. En er staan nog meer foto's in dit album

i q d

Deel dit bericht via: