21 sep 2017

Nieuw: de Vilans KICK-protocollen

Onlangs heeft Huize Rosa het werken met Vilans KICK-protocollen geïntroduceerd. De protocollen bestaan uit stapsgewijze beschrijvingen van handelingen in de zorg, zoals bijvoorbeeld injecteren, het toedienen van medicijnen en lichamelijke verzorging. Door te gaan werken met de KICK-protocollen wordt de basis voor veilige en verantwoorde zorg verstevigd. De protocollen zijn altijd actueel en sluiten aan bij de nieuwste inzichten en hebben een vaste structuur.

Uiteraard werd hiervoor bij Huize Rosa ook met zorgprotocollen gewerkt. Het controleren en actueel houden van de protocollen kostte echter veel tijd en moeite. Het gebruik maken van Vilans betekent naast meer efficiency ook dat we beter aansluiten op de werkwijzen in andere zorgorganisaties en -opleidingen. Er komt meer eenheid in taal en handelen en dat komt de kwaliteit van zorg ten goede. De nieuwe protocollen zullen daarom ook gebruikt worden bij het scholen en toetsen van de zorgmedewerkers.

Vilans is een onafhankelijk kenniscentrum voor de langdurige zorg. Zij onderzoeken, adviseren en delen kennis om de kwaliteit van leven van mensen die langdurige zorg nodig hebben te verbeteren.

i q d

Deel dit bericht via: