11 jun 2019

Nieuwe huiskamer in de woontoren

Een goed begin met koffie en gebak

Zaterdag 1 juni vond de feestelijke opening plaats van een nieuwe huiskamer in de woontoren van Huize Rosa. Eén van de bewoonsters, mevrouw Wolf, verrichte de openingshandeling waarna alle bewoners, familieleden en andere belangstellenden een kijkje konden nemen onder het genot van koffie met gebak. In de nieuwe huiskamer kunnen bewoners van de vierde en vijfde etage zeven dagen in de week van 8 tot 20 uur terecht voor gezelschap en een praatje, het gebruiken van maaltijden of gewoon ontspannen een krant lezen of televisie kijken.

Huiselijke sfeer
De huiskamer is gerealiseerd in wat voorheen een volledig appartement was. Enkele medewerkers zijn op pad geweest om meubels, aankleding en plantjes te kopen om de huiskamer een huiselijke sfeer te geven. Ze kozen voor een eettafel met acht comfortabele stoelen, een nieuwe zithoek met bijpassend wandmeubel én er kwam een smart-televisie. Zo zijn de bewoners niet afhankelijk van de programmering op de televisiezenders en kunnen ze zelf programma’s, concerten of filmpjes via het internet bekijken.

Altijd iemand aanwezig
In het voormalige appartement zijn meteen ook twee werkplekken voor zorgmedewerkers gemaakt. Zij zijn op deze manier veel vaker in de nabijheid van de bewoners én het probleem van een overvol zorgkantoor op de eerste verdieping werd meteen opgelost. Overigens is in de huiskamer altijd een medewerker aanwezig om bewoners te begeleiden. Dit kan een zorgmedewerker of zorgassistent zijn. En de activiteitenbegeleiders komen regelmatig langs voor kleinere activiteiten.

Financiering en evaluatie
Het realiseren van deze extra huiskamer is mogelijk gemaakt dankzij geld van het overheidsprogramma Waardigheid en Trots. Daarnaast heeft de Stichting Bejaardenzorg Zusters Heilig Hart een gulle donatie gedaan. Eind van het jaar vindt evaluatie van de huiskamer plaats.

i q d

Deel dit bericht via: