19 jun 2017

Nijmeegse week in Huize Rosa

In de week van 12 juni vond er een Nijmeegse week plaats in Huize Rosa. Elke dag werd er wel iets georganiseerd met Nijmegen in het vizier. Dagbestedingscoach Barbara Gerrits doet verslag:

“Op maandagmiddag vertrok onze eigen Rosabus naar de markt, waar het goed toeven was. Een visje kopen en even langs de winkels. Het viel bewoners op dat sommige winkels er nog steeds zitten, maar dat er al wel veel veranderd was. Het was een prima middag om in de stad te zijn.

Dinsdag traden de Kolpingsingers op in het Rosarium. Ze brachten gezellige liedjes om mee te zingen en natuurlijk werden er ook wat Nijmeegse liedjes ten gehore gebracht. Bewoners hebben zich prima vermaakt.

Op woensdag was er een Nijmeegse Quiz. Allerlei weetjes en vragen over Nijmegen kwamen er voorbij. Er was verbazingwekkend veel wat de bewoners wisten, maar toch hoorden ze ook nog nieuwe dingen over ‘hun’ stad. Ze genoten van het lekkere Marikenbrood, zo’n heerlijke Nijmeegse lekkernij. Aan het einde van de middag werden er kaarten van oud-Nijmegen uitgereikt aan alle bewoners, dat werd enorm gewaardeerd.

Donderdag kwam de heer Ber Jansen van ’t Gilde Nijmegen aan de hand van foto’s op een scherm vertellen over de stad Nijmegen, en dan specifiek over het centrum. Er werd veel over en weer verteld en gedeeld, vele herinneringen kwamen boven. Het was een bijzondere middag. Hij heeft beloofd later in het jaar nogmaals te komen met foto’s van een andere wandeling in de stad, met weer mooie verhalen. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.

Vrijdagavond trad het Nimweegs Smartlappenkoor op en ook daar werd volop van genoten. Lekker zingen en meedeinen op de maat; wat een gezellige sfeer gaf dat in huis.

Met de Lusemert werd op zaterdag de Nijmeegse week afgesloten. Het was een geweldige middag met een optreden van William Dangert, de broer van vrijwilligster Juul, en samen zongen ze ook nog een duet. Daarnaast kon iedereen bij een marktkraampje vers fruit en bloemen kopen van firma de Bruin, waarbij vooral de kersen en aardbeien gretig aftrek vonden. Er waren vele kraampjes met Lusemert spullen maar ook een aantal zelfgemaakte producten. Leuk om te vermelden is dat zorgmedewerker Ardi een kraam had en familie van mevrouw Derks ook. Bewoonster mevrouw Weijenberg was zoals gebruikelijk van de partij en zelfs een aantal zusters uit Catharinahof verkochten hun waar op de markt. Zoals altijd was er een loterij waar leuke prijsjes gewonnen konden worden zoals de Nijmeegse Nuilertjes. Deze dropjes hebben we van de winkel ”Ieder zijn Vak”, uit de Lange Hezelstraat geschonken gekregen. Verder stond er een kraam met de typische Nijmeegse snoepjes: de Nijmeegse Lopertjes. Deze werden verkocht in leuke blikken of zakjes en als dank voor het op de markt staan, kregen we een grote tas met lekkers die we straks tijdens de Vierdaagseweek aan de bewoners mogen uitdelen. In het restaurant werden allerlei hapjes verkocht zoals een broodje haring, makreel, tosti en een slaatje. Maar vooral het ijs vond gretig aftrek, dat smaakte wel lekker met de zomerse temperaturen. Het was een gezellige drukte op het terras. Al met al kunnen we spreken van een hele geslaagde week.

Ik sluit deze terugblik af met een dankwoord aan alle vrijwilligers en medewerkers die deze week mogelijk hebben gemaakt. Zonder hen had het niet gekund. Onze dank hiervoor.”

Nu al zin in nog zo’n gezellige markt? We kunnen alvast melden dat we in december weer een kerstmarkt organiseren en wel op zondag 10 december. U kunt zich nu al aanmelden voor een kraam via B.Gerrits-DBC@zorgcentrum-huizerosa.nl

i q d

Deel dit bericht via: