6 aug 2020

Schilderclub

Schilderij gemaakt door mevrouw van Haren

Mevrouw van Haren van woongroep 3 kan fantastisch schilderen. Dat blijkt wel uit bijgaand schilderij van twee schapen, wat zij deze zomer maakte. Dat smaakt naar meer!

Huize Rosa kent een uitgebreid activiteitenprogramma, waaronder verschillende terugkerende activiteiten en clubs. Vier keer per jaar start er een schilderclub. Onder begeleiding van Grethe gaan bewoners acht weken lang aan de slag met het maken van een schilderij. De meeste deelnemers aan de schilderclub wonen in de woontoren, maar dat hoeft natuurlijk niet. Voor mevrouw van Haren maakt het niet uit. Vanaf juli doet zij mee met de schilderclub, zodat ze naar hartenlust kan schilderen.

Creatieve activiteiten kunnen veel betekenen voor onze cliënten. bijvoorbeeld mensen met dementie krijgen te maken met toenemende gevoelens en emoties. Mensen met dit ziektebeeld kunnen vaak moeilijk verwoorden hoe zij zich voelen. Creatieve activiteiten kunnen daarbij helpen. Dementie heeft invloed op de mate waarin iemand creatief is. Door mensen met de ziekte vrij te laten tijdens creatieve activiteiten, niet teveel te betuttelen en niet teveel te sturen, krijg je prachtige, onverwachte resultaten. Daar doen we het voor! Kijk voor de meest actuele activiteiten  in de agenda onderaan op deze pagina. 

i q d

Deel dit bericht via: