13 mei 2019

Stralen van goud

Volgens goed gebruik vieren we ieder jaar in Huize Rosa de Dag van de Verpleging. Op deze dag bedanken we alle medewerkers en vrijwilligers die zich dag in, dag uit inzetten voor de bewoners en cliënten van het zorgcentrum. Dit jaar kreeg deze waardering een bijzonder tintje, omdat Huize Rosa onlangs door Stichting Perspekt beloond is met het Gouden PreZo Keurmerk voor Verantwoorde Zorg. Reden genoeg om een hele dag feest te vieren.

De dag begon met een ontbijt voor medewerkers en geserveerd door managers en teamcoördinatoren. Rond koffietijd was er voor iedereen – bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers – een bijzonder gebakje met PreZo-embleem. De lunch werd aangekleed met soep en luxe belegde broodjes.

Mooi hart
In de middag was er een bijzondere viering in de Dominicuskapel. Er werden woorden van lof gesproken over zorg bieden met je hart, een hart dat stráált. Eén bewoner las een gedicht voor, waarin hij verwoordde hoe hij de warme zorg van Huize Rosa ervaart. Daarna werd het Gouden Keurmerk officieel onthuld door de medewerkster die het langst (ruim 45 jaar!) in dienst is van Huize Rosa, mevrouw Ria Bisseling.

De viering werd afgesloten met het huldigen van de jubilarissen. Zij werden toegesproken door bestuurder Henk Swinkels en facilitair manager Gerard Soetekouw. De bestuurder was dit jaar zelf ook één van de jubilarissen met een dienstverband van 25 jaar. Hij werd toegesproken door de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer Prick, maar pas nadat deze namens de Raad alle medewerkers bedankt had voor hun niet aflatende inzet en uitstekende resultaten.
De dag werd feestelijk af afgesloten met een hapje en drankje in een gezellig druk Rosarium.

 

i q d

Deel dit bericht via: