29 aug 2017

Terugblik op het Rosafeest

Woensdag 23 augustus vierden we het Rosafeest en we het was een prachtige zomerdag. De tuin van Huize Rosa was gezellig ingericht met kraampjes en zitjes en versierd met kleurrijke vlaggetjes. In de kraampjes werden verschillende spulletjes en zelf gemaakte creaties verkocht en iedereen vond het leuk om er langs te struinen. Ook waren er echte roofvogels te zien, zoals een raaf en een uil. Van dichtbij valt pas op hoe groot ze in werkelijkheid zijn. Veel mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om met zo’n prachtige vogel op de foto te gaan.

Voor de muzikale omlijsting werd gezorgd door orkest ‘de Laatbloeiers’ uit ’s-Hertogenbosch. Zij wisten met groot gemak sfeer te brengen door het spelen van onder andere filmmuziek, Eftelingmelodieën en bekende liedjes waarop lekker gedanst kon worden. De optredens van het orkest werden afgewisseld met een workshop rolstoeldansen en zitdansen. Dit bracht niet alleen de deelnemers maar ook de kijkers in beweging. Dat het podium klein was deerde niet, dansen op de tuinpaden ging ook prima.

Wie dorstig of moe was kon neerstrijken op een van de terrassen in de tuin en even iets drinken of een ijsje eten. Wie honger had kon kiezen uit een van de lekkere broodjes die via ‘life cooking’ ter plekke klaar gemaakt werden.

Binnen in het Rosarium kon een gokje gewaagd worden met het Rad van Avontuur, professioneel begeleid door onze eigen ‘Hans van de Togt en Leontine’, in de personen van leerling verzorgende Julian Leenders en ouderenarts Laurence Hettinga. Veel mensen gingen met een prachtige prijs naar huis. De opbrengst van het rad en donaties, samen goed voor € 539, gaat in de spaarpot voor een biljarttafel voor Huize Rosa.

Deze mooie dag had natuurlijk niet gerealiseerd kunnen worden zonder de inzet en hulp van velen: dank aan alle medewerkers, vrijwilligers en sponsoren voor hun bijdrage.

i q d

Deel dit bericht via: