8 apr 2021

Vaccinatiedagen in Huize Rosa; De ervaringen

Vaccinatie Team

Een jaar geleden raakten we in de ban van het Corona virus, met alle bijbehorende regels en maatregelen.  Toen kwam het lang verwachte nieuws; de verpleeghuizen zijn aan de beurt met vaccineren!  Petra Peters, teamcoördinator Woontoren, vertelt:

“Wat waren we blij toen we de data kregen waarop we de bewoners van Huize Rosa konden vaccineren. Vrijdag 29 januari en 28 februari stonden dik gedrukt in onze agenda’s. Samen met Laurence Hettinga onze ouderenarts is er een uitgebreid draaiboek gemaakt en zijn alle voorbereidingen getroffen.

We hadden overal aan gedacht en het team stond goed geïnstrueerd klaar.  Op de bewuste vrijdag stond iedereen op de uitkijk, maar nog geen busje in zicht. Toen kregen we een telefoontje met slecht nieuws; de auto met daarin de vaccinaties had problemen met de koeling en zou daarom niet komen. De vaccinaties waren nog maar 22 uur te gebruiken. Een nieuwe levering zou de volgende dag komen. Gelukkig reageerde Deborah koelbloedig; ‘wij hadden geen 22 uur nodig. Sterker nog we zouden alle vaccins dezelfde dag wegprikken’. Na wat overleg, kwam het goede nieuws, het busje ging weer onderweg naar ons. Het zou nog een uurtje duren maar niets kon ons meer tegen houden. Verwelkomd met een groot applaus kwamen de bezorgers  om 14.30 uur aan en werden getrakteerd op een muffin. Bewoners kregen weer hoop dat ze de kinderen weer mogen zien, op visite mogen, weer met meer bewoners in de kapel of in het Rosarium samen zijn, om weer een activiteit met z’n allen te hebben. Herinneringen werden gedeeld met de bewoners over de zware tijd die we gehad hebben, vooral toen we op slot moesten. Beeld en raambellen werd het nieuwe contact met de kinderen en familie.

De 2de vaccinatieronde op 28 februari zijn we gestart met de evaluatiepunten vanuit de 1ste dag. Wat verliep deze dag goed, woorden als zelforganisatie, samenwerken en saamhorigheid horen hierbij. Afsluiten met heerlijke frietjes en een snack, even napraten hoe we als team de dagen ervaren hadden, wat bijzonder dat de medewerkers van de keuken dat voor ons mogelijk hebben gemaakt. Trots op iedereen die deze dag mee geholpen heeft. Het was een mooi staaltje van zelforganisatie met Laurence als chef de Clinique aan het roer. Wat mogen wij blij zijn met zulke betrokken artsen. Dit was mensenwerk met een hart vol liefde voor onze bewoners. Waar een kleine organisatie groot in kan zijn. Wat ben ik trots dat ik als coördinator van dit project hier deel van heb mogen zijn. Moe maar voldaan zijn we huiswaarts gekeerd.” 

i q d

Deel dit bericht via: