16 mrt 2020

Vergaande maatregelen door corona

Vergaande maatregelen naar aanleiding van het coronavirus

De nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus maken het noodzakelijk dat we verregaande maatregelen treffen om verspreiding tegen te gaan.

Beperkingen aan bezoek
Per direct beperken we het aantal toegestane bezoekers tot één bezoeker per bewoner per dag. Zij zijn welkom tijdens openingstijden van de receptie (ma t/m vrij 9.00-19.00u, za/zo 10.00-19.00 u). De bezoeker dient zich bij binnenkomst te melden bij de receptie en tijdens het bezoek te verblijven in de huiskamer (Woongroepen) of op het appartement van de bewoner (Woontoren). Na 19.00 uur is bezoek niet toegestaan.

Rosarium gesloten
Restaurant het Rosarium is gesloten, er wordt geen eten of drinken geserveerd. Bewoners van de woongroepen eten, zoals altijd, op de gemeenschappelijke huiskamer. Bewoners van de woontoren gebruiken de maaltijden op hun appartement.
Ook voor bezoek is het niet mogelijk om in het Rosarium te verblijven. Waar we normaal gesproken graag gasten verwelkomen voor een kopje koffie, ijsje of maaltijd, is dat tot nader order niet mogelijk. Vaste gasten uit de nabijgelegen appartementencomplexen bieden we wel de mogelijkheid om hun maaltijd in het Rosarium af te halen.

Kleinschalige activiteiten
Alle grotere activiteiten in huis zijn voorlopig geannuleerd, alleen kleinschalige activiteiten vinden doorgang. Bewoners van de woongroepen krijgen activiteiten aangeboden op hun eigen woongroep. Bewoners van de woontoren kunnen terecht in de woontoren. Op deze manier zijn er zo min mogelijk verplaatsingen in huis.

Ingrijpend
We volgen nauwlettend de ontwikkelingen en zullen hier zo nodig ons beleid op aanpassen. We beseffen heel goed dat bovenstaande maatregelen ingrijpend zijn voor bewoners en hun naasten en dat het ritme in huis hierdoor ernstig verstoord wordt. De medewerkers van Huize Rosa doen er alles aan om alle veranderingen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wij danken u voor uw begrip.

 

i q d

Deel dit bericht via: