19 feb 2020

Verpleeghuiszorg in Huize Rosa

Vanaf 1 april gaat Huize Rosa de samenwerking aan met Novicare voor het bieden van zorg met behandeling (verpleeghuiszorg) aan bewoners van het gehele zorgcentrum, Woontoren én Woongroepen. Novicare levert medische en paramedische diensten in multidisciplinaire teams die behandeling bieden aan cliënten met chronische complexe zorgvragen.

Complexe zorgvragen
Zorg met behandeling is voor bewoners van de Woongroepen niet nieuw, maar in de Woontoren wel. Daar bieden we 24-uurszorg, maar nog geen behandeling. De zorgvragen van de bewoners in de woontoren worden echter complexer en vragen steeds vaker om inzet van een specialist ouderengeneeskunde en aanverwante disciplines. Door deze zorg in huis te halen willen we met één team en vanuit één dossier de best mogelijk zorg aan alle bewoners blijven bieden.

Multidisciplinaire teams
De teams van Novicare bestaan onder andere uit specialisten ouderengeneeskunde, een verpleegkundig specialist, (eventueel) een Arts in Opleiding, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtist. Naast het bieden van de behandeling, zullen de medewerkers van Novicare samenwerken met Huize Rosa aan de continue verbetering van de kwaliteit van zorg. Een belangrijk punt voor Huize Rosa, zo getuige de onlangs verkregen verlenging van het gouden Prezo Keurmerk in de Zorg.

Voorbereidingen
De start van Novicare vraagt om een goede voorbereiding. Bewoners in Woontoren moeten bijvoorbeeld overstappen van huisarts naar ouderenarts en naar een andere apotheek. In de Woongroepen blijft specialist ouderengeneeskunde Laurence Hettinga aan als vertrouwd gezicht, omdat zij besloten heeft via Novicare aan Huize Rosa verbonden te blijven. Ook voor medewerkers zal het allemaal even wennen zijn. Op dit moment worden heldere afspraken en werkwijzen uitgewerkt, zodat niets een soepele overgang op 1 april in de weg staat.

i q d

Deel dit bericht via: