17 nov 2017

Vier sterren voor Huize Rosa

Vier sterren! Dat is waardering die de jury van Gastvrijheidszorg met Sterren geeft aan de inspanningen van Huize Rosa op het gebied van gastvrije zorg. Gastvrije zorg gaat natuurlijk over de kwaliteit van het eten en drinken in een zorginstelling, maar dat niet alleen. Het gaat ook over klantvriendelijkheid, persoonlijke aandacht, ambiance, geboden faciliteiten en het gastvrijheidsbeleid. Door goed te presteren op al deze onderdelen wordt geprobeerd een belangrijke bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van de bewoners en cliënten en dat is de kern waar het allemaal om draait. Dat Huize Rosa op deze gebieden goed bezig is, blijkt wel uit de vier sterren. En dat hebben we in het Rosarium gevierd, samen met de bewoners en onder het genot van een glaasje wijn.

Huize Rosa deed dit jaar voor de vijfde keer mee in categorie Verpleging en Verzorging. Het auditproces startte met het aanleveren van een heleboel informatie. Daarna werd aan verschillende groepen gevraagd om Huize Rosa te beoordelen aan de hand van een online vragenlijst. Deze groepen waren bewoners, familieleden, vrijwilligers, de cliëntenraad en het management. Daarna was het wachten op een onaangekondigd bezoek van een auditor. Huize Rosa werd bezocht op de Dag van de Verpleging, 12 mei. Dat gaf de rondgang met de auditor wel een speciaal tintje. Na dit alles was het wachten op de uiteindelijke beoordeling: vier sterren. Daar zijn we trots op en daarvoor verdienen alle medewerkers een groot compliment!  

Wilt u die gastvrije zorg zelf eens ervaren? Kom dan gerust een keertje langs voor een bezoekje aan onze mooie tuin, geniet van een kop koffie mét iets lekkers erbij in het Rosarium of kom een keer een activiteit bijwonen. Op de activiteitenagenda op deze website kunt u altijd zien wat er te doen is. U bent van harte welkom.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een initiatief van LOC Zeggenschap in zorg, Gastronomisch Gilde en Vakmedianet. Het initiatief wordt ondersteund door organisaties als Actiz, Zorgverzekeraars Nederland en het ministerie van VWS.?

i q d

Deel dit bericht via: