3 aug 2021

Vrienden hebben, we kunnen niet zonder!

Logo Vrienden van Huize Rosa

Vrienden maken het leven plezieriger, leveren een bijdrage aan zingeving en kunnen het gevoel dat je goed op je plek bent vergroten. Een vriend biedt een steuntje in de rug wanneer dat nodig is of maakt een gebaar waar de ander blij van wordt.     En dat is nou precies de reden waarom Stichting Vrienden van Huize Rosa eind 2014 is opgericht. De stichting staat los van de zorgorganisatie van Huize Rosa, heeft haar eigen statuten en richtlijnen en stelt geld ter beschikking om wat extra's te doen voor bewoners. Dit helpt om kleine en grote wensen die niet in het reguliere budget passen, toch te realiseren. En het is in al die jaren wel duidelijk geworden, bewoners werden er gelukkiger van!   Omdat medewerkers dicht bij de bewoners staan zijn zij het vaak die een aanvraag indienen bij Stichting Vrienden van Huize Rosa. Deze aanvraag wordt dan door het bestuur van de stichting beoordeeld op de meerwaarde voor de bewoners. Van de vele aanvragen die de afgelopen jaren de revue passeerden zijn de meesten geheel of gedeeltelijk toegewezen en uitgevoerd.   Om u een beeld te geven, in 2020 zijn o.a. de volgende aanvragen gerealiseerd:

  • Een dierenweide met wat kleinvee, waar bewoners naar toe kunnen gaan om te genieten van, letterlijk, wat 'leven in de brouwerij'.
  • Alle bewoners kregen een kaart met een opbeurende tekst om hen bij te staan in de eenzame en moeilijke periode van de 1e lockdown. Het personeel is in dezelfde tijd verrast met een 'opkikkertje' als waardering voor hun inzet tijdens deze coronapandemie.
  • Het plein aan de voorzijde van Huize Rosa is opgevrolijkt door het plaatsen van bloembakken, gevuld met kleur en fleur en zo bezoekers, bewoners en personeel welkom heten.
  • Panelen bij de Dominicuskapel met prachtige foto's over de geschiedenis van de zusters Dominicanessen. Zo blijft de congregatie, die de oorsprong is van Zorgcentrum Huize Rosa, in beeld bij bewoners die nu in het huis wonen. 
  • Een bedrag per bewoner in huis, zowel uit de woongroepen als de woontoren, waarvan een gezellige activiteit kan worden georganiseerd zoals een theateroptreden, een high-tea of een uitje naar een tuincentrum.

Wilt u zien wat er allemaal is gerealiseerd, klik dan hier. Hier staan alle toegekende aanvragen beschreven.

i q d

Deel dit bericht via: