20 mrt 2020

Wij sluiten de deuren voor bezoek

Gewoon een leuk krantje

In opdracht van de overheid sluiten wij per direct de deuren van ons zorgcentrum tot in ieder geval 6 april en mogelijk langer. Dat betekent dat we geen bezoek meer toelaten, een ingrijpend en zwaar besluit.

Deuren dicht
We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om bezoek beperkt toe te staan en dankzij de medewerking van bewoners en hun familie verliep dat naar tevredenheid. Het is spijtig dat dit door een landelijke maatregel moet stoppen, hoe begrijpelijk ook. Bescherming van kwetsbare ouderen en ons zorgpersoneel krijgt in deze tijden van crisis voorrang.

Thuisblijven
De 96 bewoners van ons zorgcentrum verblijven het grootste deel van de dag op hun appartement of woongroep. Zij worden hier verzorgd en gebruiken hier ook de maaltijden. Het activiteitenteam komt zoveel mogelijk langs voor kleine, afdelingsgebonden en individuele activiteiten. Gelukkig is het lente. Achter ons zorgcentrum ligt de prachtige tuin van de Zusters Dominicanessen van Neerbosch. Bewoners kunnen hier een wandelingetje maken, met daarbij de restrictie dat ze tenminste 1,5 meter afstand houden van andere mensen.

Contact met familie
Op dit moment zijn we alternatieve manieren van contact onderhouden aan het organiseren, zoals videobellen. Eerste contactpersonen zijn hierover geïnformeerd. Daarnaast fungeert de receptie als wisselpunt tussen binnen en buiten. Kaartjes, pakketjes, knutselwerkjes of bloemetjes voor bewoners kunnen hier afgegeven worden en komen dan snel op de juiste plek terecht.
Zo werden we deze week al geheel spontaan verrast door een initiatief van kinderen uit de buurt van Huize Rosa. Zij hebben “Gewoon een leuk krantje” gemaakt vol verhaaltjes, moppen en tekeningen, om bewoners wat afleiding te bieden. Een super initiatief, heel hartelijk dank daarvoor!

Maximale inzet
Er wordt een groot beroep gedaan op alle medewerkers van Huize Rosa. Dat geldt voor zorgpersoneel, maar ook voor medewerkers in ondersteunende diensten zoals de huishouding, keuken en zorgassistentes. Iedereen kan erop vertrouwen dat zij zich maximaal inzetten voor alle bewoners en cliënten; zij zijn bij ons in goede handen.

i q d

Deel dit bericht via: