Over Huize Rosa

Huize Rosa biedt verpleging, verzorging en begeleiding aan ouderen in het zorgcentrum aan de Rosa de Limastraat nummer 10, maar ook aan ouderen in de nabij gelegen appartementengebouwen Catharinahof, Tristan & Isolde en in de wijken Hees en Heseveld. We bieden gevarieerde zorg, afgestemd op de persoonlijke behoeften van onze cliënten. Zo kunt u bij Huize Rosa terecht voor zorg met verblijf, maar ook voor zorg thuis en zorgbemiddeling. Het complete aanbod vindt u op de pagina Diensten. We streven naar een hoge kwaliteit van zorg en wonen om bij te dragen aan een zinvol en prettig leven voor ouderen.

Zorg in Huize Rosa

In Huize Rosa wonen van oudsher religieuzen. Sinds 1999 wonen er ook ouderen uit de wijk en ouderen die op de een of andere manier verbonden zijn met Nijmegen; zij vormen inmiddels de grootste groep. Het oude Huize Rosa is in 2015 vervangen door nieuwbouw. Stichting Zorgcentrum Huize Rosa huurt deze nieuwbouw van woningcorporatie Woonwaarts.

Het nieuwe Huize Rosa bestaat grofweg uit twee onderdelen: de woontoren en de woongroepen. In de woontoren zijn 56 appartementen voor ouderen die zorg vragen vanwege lichamelijke beperkingen. De meeste appartementen zijn bestemd voor ouderen met een indicatie voor zorg met verblijf, een aantal appartementen wordt door de bewoners gehuurd. In de woongroepen wonen 39 ouderen met dementie, verdeeld over 6 woongroepen. Elk woongroep bestaat uit een huiskamer en 6 of 7 slaapkamers, gelegen aan een van de rest van het gebouw met deuren afgesloten gang. Iedere woongroep heeft een ruim balkon en kijkt uit op de tuin.

Op de begane grond bevindt zich de kapel van de Congregatie van de Zusters Dominicanessen van Neerbosch. Hier worden dagelijks vieringen verzorgd waar alle bewoners aan deel kunnen nemen. Het Rosarium, met een terras aan de prachtige tuin, is het levendig middelpunt van Huize Rosa. Er kan de hele dag gegeten en gedronken worden. Ook familie en wijkbewoners zijn welkom voor de warme maaltijd, voor deelname aan een activiteit of om zomaar wat te komen drinken of een ijsje te eten.