27 aug 2019

Een bruisend Huize Rosa

volop publiek

Enkele honderden belangstellenden brachten vrijdag 23 augustus een bezoek aan het open huis van Huize Rosa. Met een informatiemarkt, creatieve en culinaire activiteiten, optredens en rondleidingen was er voor iedereen wat te beleven.

Rondleidingen
Naar schatting 130 mensen gingen met één van de groepsrondleidingen door het huis mee. Hierbij werden deuren geopend die normaal gesproken voor bezoekers gesloten blijven, zoals een appartement van een bewoner, de huiskamer van een woongroep, het stiltecentrum, oefenruimte, zorgkantoor, keuken en de wasserij. In de Dominicuskapel vertelde een zuster over de kapel en de congregatie en in de activiteitenruimte kon gespeeld worden met de Tovertafel of meegewerkt worden aan een mozaïekschilderij.

In de tuin
Bij de informatiekraampjes in de tuin werden leuke gesprekjes gevoerd en contact gelegd met enkele potentiële nieuwe medewerkers en vrijwilligers. Een aantal bezoekers liet graag de bloeddruk meten bij de collega’s van het thuiszorgteam en ook het oefenen van verpleegkundige handelingen op een pop trok belangstelling. Wie nieuwsgierig was naar slimme oplossingen in de zorg, wist de weg naar de stand van Zorg van Nu snel te vinden.
Het keukenteam van Huize Rosa had een proeverijtje van nasi met saté verzorgd; niet veel bezoekers lieten dat aan zich voorbij gaan. Ook de live cooking - en vooral de royale hamburger - was populair.

Entertainment
Gedurende het open huis was er een doorlopend programma van optredens en demonstraties. De dansoptredens van de kinderen van Factory Dance en van onze eigen zitdansclub konden rekenen op grote belangstelling. Een jeugdgroep van judoclub Tomoda liet uitgebreid hun kunsten zien en Mondharmonicagroep Renkum zorgde voor gezellige muziek. Bijzonder vermakelijk was het optreden van medewerkers van de woongroepen; zij voerden een heuse Sisteract uit. Twee keer zelfs.

Inzamelingsactie voor een dierenweide
Tijdens het Rosafeest werd ook het startschot gegeven voor een nieuwe inzamelingsactie. Al langere tijd leeft de wens voor een kleine dierenweide bij Huize Rosa. Dit valt niet binnen de normale begroting te realiseren, maar met een beetje hulp van velen moet het toch een haalbaar doel zijn. Er werd in ieder geval een goed begin gemaakt met een vrijwel uitverkocht enveloppenspel. De komende maanden sparen we met verschillende acties verder!

Vele handen
Zo’n groot evenement als een open huis kan alleen maar plaatsvinden dankzij de hulp van velen. Daarom een woord van dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen op welke manier dan ook: het was een geweldige dag!

Wilt u meer foto's van het open huis zien? Klik dan hier.

i q d

Deel dit bericht via: