18 apr 2019

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op bezoek

De Groenclub is altijd drukbezocht

Donderdag 11 april brachten twee inspecteurs van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) een aangekondigd bezoek aan Huize Rosa. Aan de hand van een aantal normen namen zij de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening in de Woontoren en de Woongroepen onder de loep. Na een korte kennismaking ging het programma van start. De inspecteurs spraken allereerst met Michiel Peters (lid van de Raad van Toezicht), Laurence Hettinga (ouderenarts) en Henk Swinkels (Raad van Bestuur) over de organisatie, deskundigheidsbevordering, werving & selectie, cultuur en structuur, visie en beleid, financiën de rol van de Raad van Toezicht en samenwerking met de Raad van Bestuur, Ondernemingsraad en Cliëntenraad en good governance. Maar ook over persoonlijke zorg, medicatie, incidenten en dagbesteding.

Daarna was het de beurt aan teamcoördinatoren Robert Niesten en Dennis van den Bos. Met hen werd nader gesproken over onder andere medicatie, incidentmeldingen, multidisciplinair overleg en zorgdossiers. Vervolgens gingen de inspecteurs op pad binnen het huis, daarbij begeleid door evv-ers Petra Peters en Angelique Ariëns. Ze hebben meerdere bewoners en medewerkers gesproken, de warme maaltijd in de huiskamer van woongroep vijf geobserveerd, verschillende ruimtes binnen het gebouw bekeken en zorgdossiers ingezien.

De dag werd besloten met een kort eindgesprek waarin de inspecteurs te kennen gaven dat we overwegend groen (goed) scoorden op de getoetste nomen. Ze gaven ook nog enkele tips waarop we kunnen verbeteren en we kregen de complimenten voor onze persoonlijke zorg, warmte en gastvrijheid. Het rapport volgt binnen een maand en we zien het graag tegemoet.

i q d

Deel dit bericht via: