6 okt 2020

Prezo-audit staat voor de deur

Prezo keurmerk

Huize Rosa maakt gebruik van het kwaliteitssysteem PREZO via Perspekt. Over een paar weken komt het auditteam van Perspekt op bezoek voor de eindaudit op donderdag 29 oktober. In 2018 hebben we goud behaald en jaarlijks krijgen we een tussentijdse audit om te laten zien of we nog aan de eisen voldoen.

Een auditor van Perspekt komt een halve dag bij ons over de vloer om de dagelijkse praktijk te beoordelen. Hij of zij onderzoekt of de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening zodanig is, dat we het gouden keurmerk mogen continueren. De auditor loopt dan rond door Huize Rosa en observeert hoe onze medewerkers te werk gaan. De auditor zal bewoners mogelijk een aantal vragen willen stellen of meekijken hoe het er aan toe gaat tijdens activiteiten of de maaltijd. Ook zal hij of zij dossiers en administratie bekijken. Zo krijgt de auditor een goed beeld van de zorg die in Huize Rosa wordt verleend. 

Naast deze audit zijn er nog meer manieren waarop we meten hoe het staat met onze dienstverlening. Dit zijn o.a. de gesprekken met bewoners en familieleden, de multidisciplinaire overleggen (MDO’s), interne audits, rondgangen en ook de beoordelingen  op Zorgkaart Nederland. Momenteel krijgen we een 8,2 als gemiddeld rapportcijfer op Zorgkaart Nederland.

 

i q d

Deel dit bericht via: