24 aug 2018

Rosafeest 2018

Rad van Avontuur met Babette en Susan

Gevarieerde optredens, lekker eten en drinken, een braderie en goed gezelschap; het zijn perfecte ingrediënten voor een geslaagd Rosafeest. En dat het ondanks de weersvoorspellingen toch droog en aangenaam warm bleef was een welkome bonus.

Nog voor de officiële aanvangstijd van 15 uur was het al gezellig druk in de feestelijk versierde tuin van Huize Rosa. Rondom de grote vijver stonden kraampjes met o.a. kleine snuisterijen, kleding, sieraden en foto-ansichtkaarten. Op verschillende zitjes in de tuin en op het terras werd onder het genot van een hapje en een drankje afwisselend geluisterd naar muziek van Mondharmonicagroep Renkum en de Klepperboy. De liedjes die zij speelden brachten een glimlach van herkenning op de gezichten en zorgden voor een klein dansje hier en daar.

Wie honger had kon bij de BBQ een broodje hamburger of pitabroodje met kip halen en het was daar een komen en gaan van liefhebbers. Een spelletje spelen kon ook; een reuzensjoelbak, ouderwets blikgooien, een bibberspiraal of koe melken, oud en jong wilden dit wel proberen. In het Rosarium was het druk bij een ander spel; hier begeleidden personeelsmanager Susan en teamcoach Babette het Rad van Avontuur en er werden veel mensen gelukkig gemaakt met een prijs. De meeste foto’s werden waarschijnlijk gemaakt bij de duiven van Gelegenheidsduiven Wijchen van leerling-verzorgende Erik. Hij had een heuse Doornroosje meegenomen en wie wil er nu niet prachtige witte duiven vasthouden en een sprookjesachtige foto maken?

In het Rosarium werd ook een start gemaakt met een flessenactie voor het goede doel. Iedereen kan hier tot 15 december plastic statiegeldflessen inleveren in een speciale bak. De opbrengst van de actie gaat naar Stichting Ontwikkeling en Onderwijs Gambia. Zij gebruiken dit voor de uitbreiding van een tuinbouwproject in Gambia, waardoor 300 vrouwen en hun families in hun levensonderhoud kunnen voorzien en hun kinderen naar school kunnen gaan. En meteen al op de eerste dag werden er tientallen flessen gedoneerd.

Ieder jaar op 23 augustus vieren we wij Huize Rosa de geboortedag van de heilige Rosa de Lima, naamgeefster van onze organisatie. Het is in de afgelopen jaren gegroeid tot een feest waar velen zich maandenlang op verheugen en deze dag zou niet kunnen plaatsvinden zonder de bijdragen van sponsoren en de hulp van vele medewerkers en vrijwilligers. Allemaal heel erg bedankt daarvoor.

i q d

Deel dit bericht via: