28 sep 2018

Stagelopen bij Huize Rosa

September was de start van het nieuwe schooljaar. Dat betekent dat Huize Rosa weer nieuwe stagiaires en leerlingen mocht verwelkomen. Afgelopen maand waren dat er maar liefst 17. Shanella van Loon is één van hen. “Ik zit in het derde jaar van de opleiding MBO Verpleegkunde,” zo vertelt ze. “Ik ben nu stage aan het lopen op de Woongroepen. Het is wel even wennen.”

Shanella heeft een bijzondere reden waarom ze Verpleegkunde studeert: “Mijn oma woont nog zelfstandig, maar ze heeft zorg nodig. Mijn moeder en ik zorgen voor haar. Dat doe ik eigenlijk al van kleins af aan. Toen ik bij oma logeerde, hielp ik haar met boodschappen doen. Dat hoort nu eenmaal bij mijn karakter, dat zorgen. Het is ook wel een beetje mijn valkuil.”

Stagiair of leerling

Bij Huize Rosa werken er stagiaires en leerlingen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee? Stagiaires volgen een voltijd opleiding en zitten doordeweeks op school. Zij lopen stage om ervaring op te doen in de praktijk. Leerlingen daarentegen volgen een deeltijdopleiding. Zij zitten één dag in de week op school en de rest van de tijd werken zij bij een leerbedrijf. Daardoor hoeven zij geen stage te lopen.

i q d

Deel dit bericht via: