13 mei 2017

Viering van de Dag van de Verpleging

Vrijdag 12 mei vierden we, zoals ieder jaar, de Dag van de Verpleging. Het is dé dag bij uitstek om onze medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, hun betrokkenheid en hun loyaliteit. Om de dag goed te beginnen verzorgden managers Gerard Soetekouw en Maaike Kapoen een ontbijtje voor medewerkers. Croissantjes, suikerbrood, verse jus d'orange, eieren met spek, het was er allemaal. En later die ochtend was er overal in huis iets lekkers voor bij de koffie.

In de middag was er een speciale Viering in de Dominicuskapel, met mooie woorden over wat Huize Rosa zo uniek maakt: het zijn de kleine dingen die het doen. Door moeite te doen voor de relatie met de ander, de ander te leren kennen en dit te laten blijken met een woordje of een gebaar, dáár maken onze medewerkers en vrijwilligers het verschil. Bestuurder Henk Swinkels dankte hen daarvoor. Bijzondere aandacht was er voor de jubilarissen. Zorgassistente Carla Orth, coördinator huishouding Petra Silvius en verzorgende Laura Lagé zijn allemaal 12,5 jaar in dienst. Zij werden uitvoerig bedankt en kregen een mooie bos bloemen uit handen van hun manager. Verzorgende Renate Ubbink is zelfs 25 jaar in dienst. Zij kreeg vele complimenten, omdat ze enorm zorgzaam en lief is. Niet alleen en bovenal voor bewoners, maar ook voor collega's.

De viering werd afgesloten met aandacht voor een bijzondere vrouw, voedingsconsulente José Burgers. Na bijna 46 jaar in dienst van Huize Rosa neemt zij binnenkort afscheid om elders aan de slag te gaan. Henk Swinkels keek terug op deze jaren en bedankte José voor haar trouwe diensten. Daarna sprak zuster Angèle Schamp tot José en zij vatte de sentimenten goed samen met de woorden "we zullen je missen". Na de viering was het tijd voor een hapje en een drankje en zo werd de dag gezellig afgesloten.

Voor een foto-impressie van de dag, klik hier.

i q d

Deel dit bericht via: